Se spune că nici o altă rugăciune nu are o putere atât de mare ca cea din Joia Mare. Spune-o și tu și vei vedea ce rezultate incredibile vei avea!

Este vorba de rugăciunea lui Antim Ivireanul. Iată mai jos și textul:

“Dumnezeule și Părinte al Domnului nostru Iisus Hristos, Cel care m-ai ridicat din patul meu și m-ai îndrumat până în acest ceas al rugăciunii, dă-mi harul Tău, deschizându-mi gura.

Călăuzește-mă cu Duhul Tău cel Sfînt și învață-mă îndreptările Tale. Câte ți-am greșit până în acest ceas, cu cuvântul, cu fapta sau cu gândul, cu voie ori fără de voie, slăbește, lasă, iartă, după mare mila Ta.

Că, dacă Te vei uita la faradelegi, Doamne, Doamne, cine va putea suferi? Că la Tine este izbavirea. Tu ești Unul Sfânt, ajutator puternic și apărător al vieții noastre și pe Tine Te laudă toată zidirea în veci.

Amin.”

Antim Ivireanul a fost mitropolit al Ungrovlahiei și a rămas în istorie pentru contribuția extraordinară pe care a avut-o la tipărirea de cărți religioase, printre primele de pe teritoriul țării noastre. De asemenea, Antim Ivireanul este cel care a înființat prima bibliotecă publică din București.